FIFA 18

Bliep: Onbeperkt internetten en sms’en voor €0,50 per dag

blieplogo

Vroeger kon er bij de mobiele provider *Blief onbeperkt gratis internet verkregen worden voor 50 cent per dag. Het enige sterretje, als in voorwaarden, zou in hun naam zitten. Dit bleek toch niet haalbaar.

Let op: dit is een ouder artikel, de informatie is achterhaald en slechts ter informatie. Lees HIER wat er is veranderd.

Bliep is een mobiele provider waarbij je voor €0,50 per dag onbeperkt kunt internetten, SMS’en en bellen met andere *Bliep gebruikers. Er is geen limiet aan het aantal MB’s dat je mag gebruiken en ook geen limiet voor het aantal smsjes of onderlinge belminuten. Je krijgt zelfs gratis belminuten bij opwaarderen waarmee je naar niet-*Bliep nummers kunt bellen! Zo word een mobiel hebben met Bliep nog goedkoop!

*Bliep

Bliep was tot 1 januari 2013 onderdeel van de Telegraaf Media Groep (TMG). Zij hebben een team samengesteld van jonge mensen die een idee hebben van wat de jeugd van tegenwoordig verwacht van mobiel gebruik. Hieruit is het *Bliep concept gekomen. Sinds 1 januari heeft Bliep zichzelf uitgekocht en is het bedrijf zelfstandig verder gegaan. Overigens schrijft Bliep de naam zelf als *Bliep, zoals ook het logo is opgemaakt. Bliep maakt gebruikt van het T-Mobile netwerk.

Hoe werkt *Bliep

Je koopt online of in de winkel een Bliep simkaart. De simkaarten zijn onder andere bij Free Record Shop en The Phone House verkrijgbaar. De simkaart kost €1 online en €10 in de winkel. Die euro (of 10 euro) krijg je dan ook weer als beltegoed op je simkaart. Vervolgens moet je de kaart activeren en dan kun je deze gaan gebruiken.

Onbeperkt SMS’en, internetten en onderling bellen met *Bliep

Om onbeperkt te kunnen internetten en sms’en moet je het tarief van jouw keuzen activeren. Bliep biedt drie opties. Dit zijn:

  1. Onbeperkt internetten, smsen en onderling bellen (€0,50)
  2. Onbeperkt bellen naar alle nummers in NL (€0,50)
  3. Sneller internet (€0,50)

Zie hieronder voor de verschillen. Je kunt de Bliep opties aanzetten via internet, door een sms’je te sturen (AAN naar 1350, zet Bliep aan) of via de app. Vervolgens kun je onbeperkt internetten, sms’en en onderling bellen en met €0,50 of €1 extra onbeperkt naar alle nummers bellen of snel internetten.. Daarnaast kun je ook gratis gebruik maken van de BlackBerry diensten zoals Ping.
LET OP: Om optie 2 of 3 te gebruiken moet je ook optie 1 aan hebben staan.

Gratis bellen met *Bliep

Met Bliep kun je ook gratis bellen. Je krijgt namelijk voor elke euro die je opwaardeert één gratis belminuut. Deze belminuten kun je onbeperkt opsparen. Geen belminuten meer? Dan kun je bij Bliep instellen dat je vanuit tegoed wilt bellen. Één minuut bellen kost dan €0,25. Heb je het €0,50 tarief aan staan, dan kun je sowieso onbeperkt gratis bellen met Bliep leden. En met €0,50 extra naar alle nummer in NL.

*Bliep opwaarderen

Bliep kun je eenvoudig opwaarderen via internet. Je betaalt dan via iDeal. Je kunt ook in veel winkels een Bliep tegoedkaart kopen. Bliep maakt gebruik van het T-Mobile netwerk, hierdoor kun je ook een “gewone” T-mobile opwaardeerkaart gebruiken.

*Bliep tarieven

Bliep kost niets als je deze niet aanzet. Standaardtarief is €0,50 per dag, je kunt dit uitbreiden met twee opties die elk €0,50 per dag kosten.

 

Met het €0 tarief (dus Bliep staat uit) kun je gewoon smsjes ontvangen en gebeld worden, ook kun je bellen vanuit je gratis belminuten. Wil je zelf gaan smsen, internetten of bellen vanuit je tegoed dan moet je het €0,50 tarief aanzetten. Snelheden van internet met het €0,50 tarief zijn 384 kbps download- en 64 kbps uploadsnelheid. Er is geen limiet aan het aantal MB’s dat je kunt gebruiken. De snelheid lijkt laag, maar is zeker voldoende. Whatsappen, Facebooken, Twitteren en internetten lukt namelijk makkelijk met deze snelheid.

Wil je sneller internet, dan kun je het €0,50 tarief aanzetten. Hier zijn de snelheden 3,6 Mbps download- en 1 Mbps uploadsnelheid. Hier is wel een limiet van 2GB per maand! Heb je dit limiet overschreden, dan gaat de snelheid omlaag.
Wil je onbeperkt bellen naar alle nummers in NL, dan kun je voor €0,50 die optie activeren.

Zie ook onderstaande informatie:

gratis

• gebeld worden
• sms’jes ontvangen
• bellen uit (gratis) minuten

€0,50

• de hele dag sms’en
• de hele dag internet
• onbeperkt bellen naar *bliepers

+ €0,50

• onbeperkt bellen naar vaste en mobiele nummers in Nederland

€0,50

• je internet snelheid wordt verhoogd naar 3,6 Mbps (max 2gb per maand)

Nummerbehoud met *Bliep

Bliep bied gratis nummerbehoud aan. Dit kun je tijdens het aanvragen van een SIM kaart aangeven of later aanvragen via je Bliep account. Je huidige nummer overzetten kost gemiddeld 5 dagen.

*Bliep in het buitenland

Bliep is deels te gebruiken in het buitenland. Je kunt een SMS bundel van 100 smsjes kopen voor €3,50. Deze is vervolgens 30 dagen “houdbaar”. Hiermee kun je smsen naar Nederlandse nummers in zone 1 en naar buitenlandse nummers in het land waar jij verblijft. Bellen kost in de EU €0,35 cent per minuut, je kunt geen gebruik maken van je gratis belminuten. Er word per seconde afgerekend met een minimum van 30 seconden. Gebeld worden kost €0,10, en word per seconde afgerekend. Wil je geen SMS bundel, dan kun je losse smsjes sturen voor €0,11 per bericht. Internetten kan door een bundel af te nemen. Dit kan per dag (€2) of per week (€15), er zit dan wel een limiet aan het aantal mb’s.

Je moet wel de instellingen via Bliep veranderen om in het buitenland gebruik te kunnen maken van Bliep.

Gratis Bliep tegoed

Wil je ook een Bliep Simkaart? Via onderstaande link krijg je bij de eerste 3 opwaarderingen met je nieuwe simkaart elke keer €1 extra; dat is 10% gratis beltegoed.

bliep aanvragen>>>.

*Bliep Weetjes

– Het sterretje (*) in het logo is zo aangebracht omdat veel providers op deze manier vervelende voorwaarden en hoge tarieven verbergen. Dit is bij Bliep het enige * dat je zult vinden.

– Bliep is prepaid, je zit dus nergens aan vast.

– BlackBerry diensten (zoals Ping) zijn gratis bij Bliep (natuurlijk wel het €0,50 aanzetten)

– Je kunt via je Bliep instellingen de handtekening onder je smsjes wijzigen

Nummerbehoud is gratis

– Met Bliep op het €0,50 tarief kun je gratis bellen met andere Bliep gebruikers.

– Bliep werkt gewoon als je een telefoon met T-Mobile simlock hebt.

Update: wat is er veranderd?

Het bleek helaas toch niet haalbaar om onbeperkt gratis mobiel internet te blijven aanbieden en dan ook nog eens gratis (onderling) bellen en gratis smsen. Daarom kun je voor €0,50 nu nog maar 67mb gebruiken (dus 2GB per maand mocht je elke dag daadwerkelijk de 67mb gebruiken), ook is het €0,25 tarief ingevoerd met 10mb. Bellen en smsen kost €0,05 mer minuut/sms. Onderling gratis bellen zit er helaas ook niet meer in.
Voor wie niet aan een abonnement vast wilt zitten, en maar zelden online is kan Bliep nog steeds een goede oplossing zijn. Gebruik je namelijk geen internet, dan betaal je ook niets. En 10mb met het €0,25 tarief is al voldoende voor een hele dag Whatsappen en een paar foto’s op Facebook/Instagram.

Let er dus wel op dat de overige informatie in dit artikel achterhaald is. Kijk op www.bliep.nl voor de actuele informatie.

Geef een reactie

Login met:Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *