Een huisdier wat bij je past

images

Denk je erover om een huisdier aan te schaffen? Kies dan een huisdier wat bij je past!

Het lijkt zo leuk, een kat of een hond, maar het heeft ook zo zijn nadelen. Weet je zeker waar je aan begint als je een hond in huis neemt? Weet je zeker wat je met een kat aanmoet als dat je maatje gaat worden?

Een hond

Een hond moet elke dag naar buiten, maar liefst 3 tot 4 keer moet deze worden uitgelaten. Heb je een grote hond, dan moet je er rekening mee houden dat je ook verder met hem moet gaan lopen, want een groot dier heeft meer lichaamsbeweging nodig.

Wanneer je een hond als pup krijgt, zul je nog niet beseffen dat deze hond weleens erg groot kan worden. Heb je er ruimte voor in en om huis? Een hond heeft wel ruimte nodig, maar ook opvoeding!

Ben je in staat een hond op te voeden, of kun je beter een puppy cursus gaan volgen? Je moet wel consequent zijn en zorgen dat je genoeg tijd en aandacht voor het beest hebt. Je kunt niet de hele dag gaan werken en je hond alleen thuis laten. Je hond zal zich gaan vervelen en mogelijk de hele buurt bij elkaar blaffen en janken omdat hij zich verveeld.

Een hond moet eten. Niet wat je zelf eet, maar echt hondenvoer. Daar moet je genoeg geld voor hebben, want hondenvoer is niet goedkoop. Een kleine hond heeft niet zoveel nodig, maar een grote hond wel meer! Ook zijn er hondensnacks en speeltjes die daar nog bijkomen, een riem en een slaapplaats, mand of deken.

Vergeet niet dat er van alles kan gebeuren, dat een hond professionele hulp nodig heeft van bijvoorbeeld een dierenarts. De dierenarts is erg duur! En ook zal je hond bepaalde inentingen nodig hebben, zeker wanneer je hem meeneemt of juist niet meeneemt op vakantie, maar hem in een pension onderbrengt.

Een kat

Een kat heeft een kattenbak nodig, hoeft niet uitgelaten te worden, maar de kattenbak moet wel regelmatig verschoont worden.

Een kat is doorgaans gemakkelijker dan een hond, maar kan ook problemen geven met opvoeden. Een kat gaat meestal zijn eigen weg, toch is deze wel op te voeden, wanneer je niet wilt dat deze niet op het aanrecht of tafel komt.

Een kat kun je gemakkelijk een dag alleen thuis laten, als je maar zorgt dat er altijd brokjes staan en water en een schone kattenbak.

Ook een kat heeft verzorging nodig en natuurlijk kan het nodig zijn dat deze naar de dierenarts moet.

Een kat of een hond

Een kat of hond, ze hebben allebei hun voordelen en nadelen. Een ongelukje zit in een klein hoekje en een kat of hond, kan net als een mens, gewoon ziek worden. Dus je moet af en toe eens overgeefsel of poep opruimen. Als je niet zorgt voor preventief behandelen van vlooien, kun je ook nog eens een flinke vlooienplaag in je huis krijgen.

Maar vooral zijn het je beste maatjes en kunnen ze je heel veel liefde en plezier geven. Je moet wel heel goed weten waar je aan begint, het is geen inruilartikel.

Maar misschien is een hond of kat helemaal niets voor je en zie je meer in een hamster of een vogeltje. Denk in elk geval goed na, voordat je eraan begint.

Geef een reactie

Login met:Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.