FIFA 18

Flanderization

sitcom_char_8984

Dit is mijn allereerste artikel ooit. Ik tracht om mijn huidige kennis te verwerven en nieuwe ervaringen op te doen. Hieronder staat mijn allereerste artikel ooit vermeld. Het onderwerp is de terminologie ”flanderization”, een terminologie die niet berucht is in Europa, waaronder ook Nederland. In het onderstaande artikel presenteer ik explicatie.

Wat is flanderization?

Flanderization is een terminologie die toepasbaar is op televisiekarakters, van menselijke karakters tot geanimeerde karakters. Het is een fenomeen waarbij een televisiekarakter met betrekking tot karakteristieken een verandering meemaakt, een kleinschalige of grootschalige verandering beschikt echter over een verbintenis met de mate flanderization. Mocht er sprake zijn van flanderization in een bepaalde mate, dan vervagen een aantal karakteristieken van een televisiekarakter naar de achtergrond, waardoor één karakteristiek overblijft en als consequentie wordt een televisiekarakter berucht om een specifieke karakteristiek. De fenomeen wordt over het algemeen geclassificeerd als een negatief aspect, maar er zijn ook specifieke uitzonderingen van toepassing, waarbij het positief wordt opgevat, bijvoorbeeld binnen bepaalde programma’s. Hierbij voeg ik verduidelijking toe aan de gang van zaken met een voorbeeld: het beruchte geanimeerde televisiekarakter Homer Simpson uit The Simpsons was in de vroegere seizoenen een beetje onnozele, maar toch een manoeuvrerende man die zijn familie als een topprioriteit stelde. In latere seizoenen is hij geheid een icoon geworden met betrekking tot zijn stupiditeit, dus zijn voormalige karakteristieken uit de vroegere seizoenen zijn naar de achtergrond vervaagd en als consequentie is zijn karakter tegenwoordig minder subtiel.

Hoe ontstaat flanderization?

De fenomeen flanderization kan beschikken over diverse oorzaken, bijvoorbeeld nieuw(e) schrijver(s)/schrijfster(s) jegens een programma, het gebrek aan nieuwe ideeën en/of inspiratiebronnen jegens een programma enzovoort. Mocht er een nieuwe schrijver of schrijfster ingehuurd worden jegens een programma, dan is het frequent zo dat een nieuwe schrijver of schrijfster niet berucht is met een bepaald televisiekarakter, waardoor flanderization kan ontstaan. Ook bij het gebrek aan nieuwe ideeën en/of inspiratiebronnen jegens een programma, kan flanderization ter plekke ontstaan. Frequent kunnen nieuwe schrijvers/schrijfsters jegens een programma invloed hebben op de karakteristieken van een televisiekarakter, maar dat hoeft niet frequent het geval te zijn, want ook originele schrijvers/schrijfsters kunnen invloed hebben op de karakteristieken van een televisiekarakter jegens een programma, bijvoorbeeld omdat het programma langdradig op televisie wordt uitgezonden. Wanneer men geen creatieve concepten meer kan bedenken jegens een programma, dan gaat men frequent (on)bewust flanderization toepassen op één of meerdere televisiekarakters, zodat een programma meer aangenaam wordt, maar een tweesnijdend zwaard is van toepassing, want hierdoor kan een geflanderizeerd televisiekarakter ontzettend voorspelbaar overkomen doordat het eendimensionaal is en dit kan diepgewortelde irritaties veroorzaken bij de kijkers, wat de kijkcijfers hevig kan beïnvloeden.

Flanderization in de popcultuur

Ironisch genoeg is de terminologie flanderization ontstaan uit de popcultuur en er wordt frequent ook gerefereerd naar flanderization in de popcultuur. In het kader van satirische doeleinden wordt er frequent materialen geproduceerd door diverse individuen om met deze methode hun haat jegens flanderization integraal te verduidelijken, bijvoorbeeld op DeviantArt op artistieke wijze.

De aard van flanderization

Flanderization wordt frequent als onaangenaam geclassificeerd, omdat de fenomeen een bepaald televisiekarakter voorspelbaar produceert en dit genereert een televisiekarakter dat eendimensionaal en eenzijdig overkomt op het publiek. Wanneer meerdere karakteristieken van een televisiekarakter naar de achtergrond verdwijnen, blijft er frequent één karakteristiek over en frequent maakt dit het televisiekarakter onaangenaam, omdat het televisiekarakter uit zijn of haar voormalige gewoontes valt.

Geef een reactie

Login met:Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *