Het Yoghurtdieet: snel afvallen met yoghurt

yoghurt

Het Yoghurtdieet is een crashdieet, waarbij je veel yoghurt eet gedurende 7 dagen om snel kilo’s af te vallen. Je zal namelijk de calorie-inname drastisch beperken.

Wat is het Yoghurtdieet?

Het Yoghurtdieet is een dieet waardoor je binnen 7 dagen snel afvalt. Het is een crashdieet waarbij je je calorie-inname zeer beperkt tot ongeveer 1000 calorieën per dag. Je zal tijdens het dieet niet alleen yoghurt eten. Je mag ook andere voedingsmiddelen nuttigen die zijn toegestaan bij dit dieet. Yoghurt is wel het hoofdbestandsdeel van alle gerechten die je eet.

De yoghurt die je mag gebruiken moet wel magere yoghurt zijn. Magere yoghurt bevat namelijk weinig vet en dat stimuleert het afvalproces. Daarnaast is het ook een zeer goedkoop dieet om te volgen.

Hoe werkt het Yoghurtdieet?

Bij het Yoghurtdieet zal je om de dag alleen yoghurt eten. De andere dagen zal je yoghurt met onder andere ei en appels eten. Het scala aan voedingsmiddelen is echter zeer beperkt. Je zal door het beperken van voedselinname gewicht verliezen. Je lichaam heeft krijgt dan namelijk te weinig energie en moet zich beroepen op de reserves in het lichaam. Het dieet zal maar 7 dagen duren. Als je het langer volgt kan het een negatief effect hebben op je gezondheid. De grote hoeveelheid eiwitten in de yoghurt in de magere yoghurt zal ervoor zorgen dat het hongergevoel wordt onderdrukt. Je kan het hierdoor makkelijker volhouden.

Als je last krijgt van duizeligheid door het energie tekort, is het aan te raden om een druivensuikertablet te nemen om het suiker gehalte weer op peil te krijgen.

Voedingsproducten

Gedurende het Yoghurtdieet hoef je niet alleen maar yoghurt te eten. Er zijn een aantal producten die ook voedzaam en gezond zijn. Je mag gedurende de 7 dagen dat je het dieet volgt niks anders hebben dan de voedingsproducten die zijn geselecteerd. Als je toch van deze lijst afwijkt kan dat een negatief effect hebben op je gewicht en het eindresultaat. De producten die je mag hebben tijdens het Yoghurtdieet zijn:

 • Yoghurt
 • Eieren
 • Druivensuikertabletten
 • Appels
 • Drinkbouillon
 • Water
 • Volkoren brood

Eetschema

Het dieet is zeer streng en eenzijdig. Je mag hier niet van afwijken. In het onderstaande schema zijn enkel de voedingsmiddelen opgenomen die je mag eten. Het is aan jezelf om dit te verdelen over de dag. Het is essentieel om het goed over de dag te verdelen om een hongergevoel tegen te gaan. Je eet in deze week om de dag alleen yoghurt en de overige dagen yoghurt met ander voedsel. Het weekschema van dit dieet ziet er als volgt uit:

Dag 1, 3, 5 en 7

 • 2 liter magere yoghurt verdelen over de dag
  Wanneer je last krijgt van duizeligheid dan mag je een druivensuikertablet nemen

Dag 2,4 en 6

 • 3 schaaltjes magere yoghurt
 • 1 Ei
 • 3 plakken volkorenbrood met gezond beleg
 • 3 appels
 • Magere vlees of vis met aardappels en groenten
 • 3 maal een drinkbouillon

Drinken
Het drinken tijdens het volgen van het Yoghurtdieet bestaat uit water, koffie en thee zonder suiker en melk. Alle andere dranken zijn verboden. Het drinken van frisdranken, fruitsappen of andere suikerrijke dranken zal ervoor zorgen dat het effect van het dieet zal worden verminderd.

De voor- en nadelen

Het grote voordeel aan het Yoghurtdieet is dat het een simpele manier is om in een week snel af te vallen. Ook is het schema eenvoudig en niet ingewikkeld. Daarnaast is het goedkoop om het dieet te volgen. Ook duurt het maar 7 dagen waardoor je het niet lang hoeft vol te houden.

Nadelen van het Yoghurt dieet is dat je weinig te eten krijgt. Je hebt een goede discipline nodig om je niet te laten verleiden door andere voeding. Als je niet van magere yoghurt houdt is het niet aan te raden om dit dieet te volgen. Dan kan je beter een ander dieet kiezen.

Is het ongezond?

Het Yoghurtdieet is een crashdieet. Dit betekent dat je de calorie-inname dus drastisch beperkt. Voor een korte periode is het niet slecht voor je, maar het dieet langer dan een week volgen wordt niet aangeraden.

Geef een reactie

Login met:Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.