Thee en theezakjes, wat kun je ermee? Hier wat tips voor hergebruik

theezak

Thee en theezakjes, verschillende smaken en soorten, ze zijn altijd her te gebruiken. Thee is een lekkere dorstlesser, in de zomer, maar ook in de winter. Maar thee heeft nog veel meer functies, dus gooi je theebladeren of theezakjes niet zomaar weg, je kunt er altijd nog iets nuttigs mee doen!

Thee

Je hebt verschillende soorten thee. Je kunt thee los, als bladeren gebruiken, maar ook in zakjes of buideltjes. Je kunt thee warm drinken, maar ook koud, met ijsblokjes, als dorstlesser in de zomer. Thee is ook heel gezond! Er zijn verschillende soorten thee. je hebt de kruidenthee, maar ook de thee van de theeplant. Beide soorten zijn goed om weer te gebruiken. Ik geef je wat tips:

1. Theebladeren tussen je plantjes gooien, houdt ongedierte weg van je mooie planten en struiken. Ook zijn katten niet zo weg van theebladeren en zullen ze dus uit je tuin blijven.

2. Een gebruikt theezakje doet dienst bij het wassen van je ramen. Wrijf een in water gedrenkt theezakje over de ramen en poets het met een droge doek na. Je ramen zijn weer blinkend en streeploos schoon.

3. Heb je last van muizen? Zet dan hier en daar een schoteltje met wat gebruikte thee. Muizen hebben een hekel aan de geur van thee en blijven daardoor weg. Ververs wel af en toe de thee.

4. Theezakjes, verspreid door het huis, nemen geurtjes op! Het zorgt dus voor een neutrale geur in huis. Weer nieuwe thee gezet, vervang dan een oude!

5. Vermoeide ogen, leg er gebruikte theezakjes op. Laat het even intrekken en je voelt je weer helemaal uitgerust.

6. Een rustgevend bad nemen? Gebruik de theezakjes van kruidenthee, die je even in het warme bad laat liggen voor je er zelf in gaat. Je voelt en ruikt de kruiden en je huid zal er ook blij mee zijn.

7. Gebruikte theezakjes kun je nogmaals gebruiken door er een tweede keer thee van te zetten en je rozenstruiken mee te voeden. Rozen worden nog mooier door het voeden met thee.

8. Theewater, overblijfsel van thee is ook goed voor je groentetuin. Het mag natuurlijk geen hete thee zijn, dus gewoon afgekoelde thee over je tuin gieten.

9. Uien gesneden, of knoflook? Je handen blijven vaak lang ruiken naar dit goedje. Neem een gebruikt theezakje en knip deze open. De thee uit het zakje is een prima middel om je handen mee te wassen en de geur van je handen te krijgen.

10. Thee is een goed schoonmaakmiddel. Theezakjes die al gebruikt zijn, kun je opnieuw gebruiken om er lichte thee van te zetten en vervolgens in een sprayfles te doen. Je kunt er prima de ramen mee schoonmaken, maar ook de vloer of andere oppervlakten.

11. Gebruikte theebladeren zijn ideaal om houten meubelen op te frissen. Wrijf de meubels in met de bladeren en poets het met een droge doek na.

12. gebruikte theezakjes, of losse thee in een thee-ei zijn heel goed te gebruiken om rijst of pasta een beetje smaak te geven. Kook het met de pasta of rijst mee. Let er wel op dat de zakjes heel blijven. Zo geef je je eten nog meer smaak.

13. Heb je je voet verzwikt of je flink gestoten, de verkoeling van een koud, nat theezakje zal je goed doen.

14. Heb je te lang in de zon gezeten, dan is het heerlijk om wat koude theezakjes op de verbande plekken te leggen. Zo koelt de verbrande plek en trekt de pijn in de thee,

15. Knellen je schoenen bij je tenen? Doe een gebruikt theezakje in de punt van je schoen en leg je schoen een nacht in de diepvries. Je schoenen zullen oprekken. Lukt het de eerste keer niet, herhaal het dan nog eens. Het kan een poosje duren voor je schoen perfect aanvoelt, maar door erhaling zal de schoen steeds verder oprekken.

16. Theezakjes (gebruikt) bij je vuile vaat in water leggen, helpt om je vuile vaat sneller schoon te krijgen. Thee neemt namelijk al het vet op, zodat afwassen gemakkelijker gaat.

17. Theezakjes (gebruikt) in je schoenen leggen, als ze wat ingedroogd zijn, zorgt voor reukloze schoenen. Handig als je veel last hebt van zweetvoeten.

18. Je haar naspoelen met een resje thee, zorgt voor een diepere, glanzende kleur in je pas gewassen haar.

19. Wil je een plantenbak vullen met planten? Doe dan een paar gebruikte theezakjes op de bodem van de bak. Daarop de grond en plantjes. De theezakjes houden vocht vast en zorgen ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook dat de grond niet te vochtig wordt.

20. Is er een kale plek in je gazon ontstaan? Als je er gebruikte theezakjes op legt en er opnieuw gras inzaait, zal het gras er weer snel groeien. Theezakjes houden vocht vast, zodat de grond niet uitdroogt en tevens zorgt het ervoor dat de plek goed bemest wordt.

 

 

1 Reactie

Ben Koopmans

Een verrassend artikel.

Reply

Geef een reactie

Login met:Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.