Tips voor een fijne vakantie

oceaan_golf

Wat is er zoal te doen, wanneer je op vakantie gaat? Maar vooral, hoe breng jij je vakantie door?

Vakantie

Een welverdiende rust, na een lange periode van werken. Meestal gaat dit over de zomervakantie, maar het kan ook gerust een kerst-, herfst-, of voorjaarsvakantie zijn. Het gaat erom, dat je een rust kan nemen na een periode van hard werken. Wat voor werk je dan ook uitoefent, een periode van rust hebben we allemaal nodig.

Hoe ga je op vakantie

Er zijn heel veel manieren om je vakantie te benuttigen. je kunt in de eerste plaats gewoon thuis blijven en vanuit huis iets ondernemen, wanneer je er trek in hebt. Maar ook de tijd nemen om een boek te lezen of andere activiteiten uit te oefenen.

Je kunt ook een vliegvakantie bespreken, naar een ver land en een hotel boeken, al dan niet inclusief ontbijt, lunch en diner.

Je kunt een rondreis boeken, waarbij je gedeeltelijk vliegend en verder met de bus of een huurauto je weg vervolgd. Onderweg hotel of bed en breakfast bezoeken, of eventueel met een camper een rondreis vervolgen en daarmee de plaatsen bezoeken en overnachtingen plannen.

Je kunt met een caravan, camper of tent naar een vaste camping gaan en van daaruit leuke tochtjes of tripjes maken, of gewoon genieten op de camping.

Je kunt ook een cruise gaan maken op een prachtig schip, waarbij je diverse havens aandoet en overnacht in een kooi.

je kunt een fietsvakantie gaan ondernemen, van plaats naar plaats trekken en daar met een tent of in een hotel of bed en breakfast overnachten.

Ditzelfde kun je al wandelend gaan doen, of met de motor.

Wat is voor jou het beste

Iedereen heeft zo zijn wensen. De één houd van bergbeklimmen, de ander gaat het liefste winkelen in een grote stad. Musea vind je niet op het platteland en rust niet in de stad.

Op de fiets en wandelend krijg je meer prikkels binnen dan wanneer je met de trein, bus auto of motor gaat. Dat wil zeggen dat je al veel meer hebt gezien wanneer je 10 minuten onderweg bent als je lopend of fietsend op vakantie gaat. Meestal ga je dan ook al niet zo heel ver weg van huis, maar het is vrijwel de meest goedkope vakantie.

Is het belangrijk dat je vervoer bij de hand hebt, waarbij jezelf geen lichamelijke inspanning heft te verrichten, dan is een motor, auto, bus, trein of campervakantie een hele goede optie. Het voordeel van een motor is, dat je vrijwel overal kunt komen en minder problemen hebt met parkeren. Met de auto zit je echter wel droog, als het regent en comfortabeler. Met de bus of trein laat je het rijden geheel aan een ander over, zodat je intussen andere activiteiten kunt ondernemen, zoals je mail checken, een boek lezen of een filmpje kijken.

Met een camper heb je veel gemak aan boord. Je kunt erin slapen, je hebt je toilet dichtbij, je kunt je eten er koken en in sommige campers kun je jezelf ook nog eens douchen en tv kijken. Het enige wat je hoeft te doen is je van een goede plaats op een kampeerterrein te bemachtigen. Wanneer je verder wilt hoef je niet zoveel op te ruimen, enkel de boel weer goed vastzetten en wegrijden!

Een cruise is een vakantie, waarbij er een heleboel vrijheden van je zijn weggenomen. Je kunt immers niet altijd gaan en staan waar je wilt, enkel binnen het schip kun je je verplaatsen. Toch kiezen er ook veel mensen voor om een cruise te gaan maken. Voordeel is wel dat er altijd eten klaar staat.

Vakantie is vooral bedoeld om uit te rusten, maar vaak komt men nog vermoeider terug dan toen men ging. Zorg voor een welverdiende, rustige vakantie.

 

Geef een reactie

Login met:Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.