TooGoodToGo; de app waarmee je voedsel spaart

brood-blog

Een app waarmee je voedsel spaart? Kan dat? Een beetje meedenken over voedselverspilling kan nooit kwaad, maar ook besparen op je portemonnee is nooit weg!

Het is altijd een probleem: voedsel wat niet meer te verkopen is, omdat het op de datum is. Winkeliers doen er van alles aan, bieden het aan met korting, maar toch gaat er nog heel veel verloren. Dat is geen goede zaak! We moeten voedsel sparen!

Voedsel weggooien is zonde en slecht voor ons milieu. Daar raken we steeds meer van doordrongen. Gelukkig zijn er veel methoden gevonden om al ons voedsel zoveel mogelijk te consumeren. De supermarkten spelen er ook op in. Er zijn budgetwinkels aan het ontstaan, die met hoge kortingen voedingswaren verkopen die nog maar korte tijd aan houdbaarheidsdatum hebben. Toch valt het reuze mee, veel voedsel is langer houdbaar dan de datum die op de producten staat vermeldt. Daarom is het goed om er eens bij stil te staan om hier eens te gaan winkelen.

Veel producten zijn gewoon eetbaar en drinkbaar tot na de houdbaarheidsdatum. Die datum staat erop, maar het blijkt vaak te gaan om de uiterste verkoopdatum en niet om de “te houden tot” datum. Koek en snoep blijft veel langer houdbaar, ook drankjes, zoals bier en vruchtensapjes, maar ook frisdrank is veel langer houdbaar dan de datum die op de verpakking staat. Ook verkopen deze budgetwinkels vaak verse producten, die rechtstreeks geleverd worden. Of je koopt er brood, welke van de bakker komt, maar een dag oud is. Vaak betaal je minder dan de helft van de originele prijs!

Maar er is nu ook een geweldig alternatief tegen voedselverspilling! De TooGoodToGo app! Download de app en kijk wat er in je buurt aan overschot aan voedsel wordt aangeboden! Deze app is bedoeld voor mensen die voedselverspilling willen tegengaan en genoegen nemen wat er aan overschot te bieden is. Je hebt geen keuze in wat je krijgt voor de bijdrage die je levert, maar je krijgt meer dan genoeg voor je geld!

Wat je er kunt verwachten?

Er zijn verschillende winkels die meedoen aan deze app. Je kunt dus zien wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden aan overtollig voedsel. Dat kan van een supermarkt zij, een restaurant of bijvoorbeeld een bakker. Deze heeft een prijs voor een maaltijddoos of tas. Dat varieert tussen de 4 en 5 euro. Je kunt zo’n voedingspakket kopen, on-line. Er staat bij wanneer deze beschikbaar is en waar en wanneer je deze kunt halen. meestal nog dezelfde dag, soms de volgende dag, aan het einde van de dag.

In de doos kan van alles zitten. Soms heb je verse groente en smoothies, toetjes en luxere artikelen, soms heb je brood en salades. het is dus een verrassingspakket waar je geen keuze in hebt. Je moet genoegen nemen met wat je krijgt, maar het is altijd veel meer waard dan het dubbele van wat je betaalt. Het zijn artikelen die op de uiterste verkoopdatum zitten, maar niet op de “te houden tot” datum. De artikelen die je niet gebruikt kun je dus verdelen onder vrienden, familie of eventueel buren, er is vast wel iemand die iets lust wat jij niet lust!

Het is een goede manier van het besparen op voeding en op het tegengaan van voedselverspilling. Je doet iets goeds voor het milieu, je hoeft niet voor niets ergens naar toe te rijden en je bespaart in je portemonnee. Wat wil je nog meer?

Geef een reactie

Login met:Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.