Wat is een potloodventer (exhibitionist)

PTSS

Wat beweegt een potloodventer (exhibitionist), om met zijn geslachtsdeel te koop te lopen?

Een potloodventer ofwel een exhibitionist, is iemand die graag zijn geslachtsdeel toont. Dit is meestal om mensen te shockeren. Of dit de bedoeling is van een potloodventer is niet echt duidelijk. Het wordt vaak naar de psychische afwijkingen gedegenereerd, terwijl een exhibitionist gewoon kan functioneren in de maatschappij. Exhibitionisme is trouwens strafbaar. Het is schennispleging en er kan een flinke straf opgelegd worden, wanneer een potloodventer zijn geslachtsdeel ten toon spreidt.

Het zijn meestal mannen die hun geslachtsdeel laten zien aan vrouwen die er absoluut niet op voorbereidt zijn, maar toch zijn er ook vrouwen die het doen. Alleen wordt het van vrouwen niet zo als bedreigend gezien dan bij mannen. Mannen worden al snel verdacht van poging tot meer willen, dan alleen zijn geslachtsdeel te laten zien.

het kan dan ook zeer bedreigend overkomen, wanneer een man ineens bloot voor je staat, of ineens zonder kleren voor het raam gaat staan. Vreemd is het dan ook, dat een exhibitionist ook vaak getrouwd blijkt te zijn. Toch is dit niet de reden voor een scheiding, maar meer om psychotherapie aan te gaan.

Een potloodventer is in de veronderstelling dat vrouwen zijn geslachtsdeel mooi vinden. Hij verwacht daarop ook een reactie. Het schrikken is daar één van. Maar ook het je van je stuk brengen is iets wat hem veel doet. Mogelijk wil deze man seks, maar weet hij niet hoe hij dit moet aanpakken.

Wat moet je doen wanneer je wordt geconfronteerd met een potloodventer?

Blijf kalm, laat niet merken dat je bent geschrokken of mogelijk boos wordt. Spreek de man aan, door hem te vragen wat hij aan het doen is.

Wanneer je toch bang bent of geschrokken, ga dan hard lopen schreeuwen, zodat anderen doorkrijgen dat er iets aan de hand is. Zo trek je de aandacht van anderen en heb je bewijs van wat er gaande is.

Doe altijd aangifte bij de politie! Alleen zijn geslachtsdeel laten zien wil nog niet zeggen dat hij wat anders van plan is, maar het sluit ook niet uit dat hij wel degelijk iets van plan is en dat moet je voorkomen. Het tonen van zijn geslachtsdeel wil je toch niet in de buurt van kinderen, neem ik aan. Dus maak gerust foto’s, wanneer je dit opmerkt, let ook op hoe hij eruit ziet, hie hij gekleed gaat, maar ook of je kenmerken aan zijn geslachtsdeel ziet, die herkenbaar kunnen worden gemaakt na onderzoek. Wees niet bang om aangifte te doen, wees je ervan bewust dat je anderen beschermt tegen ongewenste intimidaties.

Tegen het schenden van de eerbaarheid is een maximale straf van 3 maanden gevangenisstraf te eisen.

Iemand die lijdt aan dit syndroom heeft dringend psychische hulp nodig. Vaak heeft een traumatisch verleden daarmee te maken. Deze oorzaken dienen aangepakt te worden, voordat een dergelijke persoon verder gaat en slachtoffers gaat maken.

Een potloodventer is niet perse iemand in een regenjas! het kan iedereen zijn, waarvan je denkt dat het een normaal persoon is. Dus zeker is aan de buitenkant niet te zien, of iemand een exhibitionist is.

 

Geef een reactie

Login met:Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.