Wat is een sekte en wie zijn de leiders?

10521737_470912599716371_7682226299960479470_n

Je aansluiten bij een sekte, of toch maar niet? Wat is een sekte en wie zijn de sekteleiders? Wat brengt hun tot dit gedrag en waarom sluiten mensen zich aan bij een sekte?

Wat is een sekte

Een sekte is een groepering, die zich meestal tot een hogere macht wijdt. Daarbij kan God de hogere macht zijn en de leider een apostel of een dienaar die in direct contact staat met de hogere macht. Alles wat de leider zegt en gebiedt zal de volgeling moeten uitvoeren. Dit kan tot heel extreem gedrag leiden van de volgeling en de leider kan heel extreem gedrag eisen.

Zo kan een leider, zonder dat dat gevolgen voor hem heeft, seksuele contacten hebben met alle vrouwen die hij maar wenst. Onder het mom dat God dit bevolen heeft! Een leider kan gezinnen uiteen drijven en families van elkaar scheiden. Leven in een sekte is je leven overgeven in de handen van een narcist, die erop uit is om anderen naar zijn hand te zetten.

Wie is er een sekteleider

Een sekteleider is iemand die zichzelf als profeet van God profileert en een narcistisch voorkomen heeft. De leider is zich heel goed bewust van wat hij doet en zal lang zijn best doen om te overtuigen dat hij uitverkoren is om als profeet te handelen. Hij straalt liefde uit, maar kan dat ook omzetten in macht. Hij weet ook heel goed wie zijn slachtoffers zullen zijn en zal ervoor zorgen dat ze totaal van hem afhankelijk zijn.

Wie zijn de volgers

De volgers hebben vaak een verleden. Dat kan het gebruik van alcohol zijn of drugs, maar ook mensen die net een scheiding hebben doorstaan of een slechte jeugd hebben gehad. Mensen die een negatief zelfbeeld hebben zijn gevoelig voor de liefde en geborgenheid die de sekte met zich meebrengt. Zij willen zo graag dat hun leven beter wordt en gaan daar gaandeweg in geloven. Ze worden gehersenspoeld en gaan helemaal geloven dat hun leider de waarheid spreekt. Zij zullen hun leider ook niet tegenspreken en doen wat er van hen verlangd wordt. Familie of vrienden hebben ze alleen nog maar binnen de sekte, buiten de sekte wordt niemand binnengelaten.

Het gevaar van een sekte

Je eigen ik is volledig weg. Het besluit van een ander wordt gevolgd. Het gevaar bestaat dat er dingen gedaan worden die je totaal niet zou doen als je niet bij de sekte was gegaan, je niet totaal geïndoctrineerd zou zijn. Er zijn massamoorden begaan door sektes, ook zijn er mensen die zich gedwongen tot zelfmoord hebben gevoeld, waarbij zijn hun kinderen meenamen. Mensen zijn mishandeld in sektes, opgesloten, vernederd en verminkt voor het leven. Het verlies van vrienden en familie, betekend dat er niemand meer is waar je terecht kunt als je de sekte zou willen verlaten. Maar ook de angst dat er iets ergs zou kunnen gebeuren, want dat heeft de leider je voorspeld.

Het is een ziekte

Mensen die een sekte volgen zijn ziek. Ziek omdat ze niet voor zichzelf kunnen of durven opkomen, ziek omdat ze een negatief zelfbeeld hebben. Ziek omdat ze hun trauma’s niet hebben verwerkt en op anderen gaan leunen.

Sekteleiders zijn ziek, omdat ze mensen willen vernederen, ze zijn ziek omdat ze zichzelf op een voetstuk plaatsen, ze zijn ziek omdat ze narcistische kenmerken vertonen. Ze zijn ziek omdat ze sadistische neigingen hebben en anderen vernederen.

 

 

Geef een reactie

Login met:Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.