Wat kun je allemaal doen met bananenschillen

bananen-2

Bananen zijn lekker, gezond en geven ons ook nog eens een flinke dosis kalium. Maar wat doe je met de schillen? Gewoon weggooien of kun je de schillen ook nog gebruiken? Hier wat tips om de bananenschil nog een functie te geven voor je ze weggooit.

Bananenschillen

Zonde om weg te gooien! Je kunt er nog heel veel mee doen. De schillen hebben nog heel veel functionele factoren. Zowel medisch als op schoonmaakgebied. Maar ook als kunst! Hier enkele tips over het gebruik van de bananenschil:

1. Bananenschillen zijn goed voer voor de kippen en varkens, dus mocht je er verder niets mee doen, voer ze dan aan de dieren. Ze geven veel voedingsstoffen af en zijn heel gezond.

2. Poets je schoenen met de bananenschil. De binnenkant van de schil over je schoen wrijven en ze gaan weer vrolijk glimmen.

3. Bananenschillen kun je drogen en er leuke dingen mee maken. Je kunt er bijvoorbeeld een mooie mobiel mee maken, of knutselen met je kinderen. De gedroogde bananenschil is prima om mee te werken.

4. Bananenschillen kun je ook in stukjes bewaren, door ze eerst even te latn drogen en daarna in een potje te bewaren. De veelzijdigheid van de bananenschil is de moeite waard om het te bewaren.

5. Rijst of pasta wordt lekkerder wanneer je een bananenschil, of gedroogde bananenschil mee kookt. Het krijgt een heerlijke smaak. Haal wel de schillen eruit voor je het eten opdient.

6. Het is ook lekker om thee, met een stukje gedroogde bananenschil mee te laten trekken, echt heerlijk!

7. Heb je last van aambeien? wrijf er regelmatig met de binnenkant van een bananenschil overheen. Het zak de aambeien doen verschrompelen.

8. Met de binnenkant van de bananenschil over wratten wrijven, helpt om de wratten te laten verdwijnen.

9. Heb je last van psoriasis of puistjes? Ook hierbij helpt het om met de bananenschil de aangedane huid in te wrijven met de binnenkant van de bananenschil.

10. Bananenschillen kunnen ook heel goed helpen tegen bladluis. Graaf ze in, vlak bij de stam van plant of struik. Tevens bemest je met de bananenschil de grond.

11. Een lekker verfrissend masker maken? Pureer een bananenschil in je keukenmachine, met wat yoghurt en honing. Je hebt een heerlijk voedend masker gemaakt. Een kwartiertje in laten trekken en met lauwwarm water de huid weer schoon maken.

12. Door een insect gebeten? De bananenschil biedt verlichting. Even de schil op de plek leggen en de jeuk zal verdwijnen.

13. Wil je wittere tanden? Snijdt dan een bananenschil in stukjes en wrijf er af en toe met een stukje over je tanden. Je krijgt er stralend witte tanden van.

14. Zijn de bladeren van je planten stoffig en dof? Een bananenschil over de bladeren wrijven en de planten glanzen weer gezond.

15. Om je vlees mals te maken kun je een bananenschil meebakken met het vlees. Je kunt dat ook in de oven doen.

16. Heb je een splinter? Wrijf erover met een bananenschil en laat het even intrekken. De splinter gaat er nu heel gemakkelijk uit!

17. Het aftreksel van een bananenschil is heel gezond. Het helpt tegen depressieve klachten, maar is ook een medicijn tegen hoofdpijn en maag en darmklachten.

18. Poets je zilver met een bananenschil. Heel gemakkelijk en snel!

19. Heb je iets gekneusd? Leg er een bananenschil op. De pijn zal wegtrekken.

20. Heb je een schaafwondje? Even over de wond wrijven met een bananenschil en de pijn verdwijnt sneller en de wond geneest ook snel.

Er zijn heel veel mogelijkheden om bananenschillen nog dienst te laten doen. Met bananenschillen voorkom je onnodige uitgaven voor poetsen en medicatie. Dat is natuurlijk weer beter voor het milieu. Dus goed om daar nog eens gebruik van te maken.

 

Geef een reactie

Login met:Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.